Essén, här för dig

Vilka vi är

Essén Company grundades 1962 och är ett familjedrivet företag nu med tredje generationen i verksamheten. Företaget finns i egen fastighet med kontor, utställning och lager, vilket ger en rationell verksamhet med låga priser. 

Vårat Mål

Nöjda kunder är våra bästa säljare och vår ambition är att vara Din kompletta samarbetspartner när det gäller inomhusklimat.
Hur vi än räknar så är det kundens bästa som räknas.

Vad vi gör

Vi är ett renodlat grossistföretag som levererar uteslutande till återförsäljare. Vi har långvarigt samarbete med flera av våra leverantörer och vår produktsortiment omfattar idag förutom komfortkyla och (villa) värmepumpar även vätskekylda aggregat, datakyla, fuktare, portabel kyla, condensing units, vätskekylare och fläktkonvektorer.

Vår historia

Essén Company grundades 1962 och ombildades till aktiebolag 1966. Vi är ett familjedrivet företag nu med tredje generationen i verksamheten. Essén Company är ett renodlat grossistföretag som levererar uteslutande via återförsäljare. Företaget finns i egen fastighet med kontor, utställning och lager, vilket ger en rationell verksamhet med låga priser.

Vill du veta mer om hur vi kan hjälpa ditt företag?

Vi har snart 60 års erfarenhet i branschen och långvarigt samarbete med flera av våra leverantörer. Vår ambition är att vara din kompletta samarbetspartner när det gäller inomhusklimat.

Vi bygger om!

Därför ser hemsidan annorlunda ut och kommande dagar kanske inte allt funkar perfekt. Men oroa dig inte, vi är snart klara!